Scheiden is niet de makkelijkste periode in het leven. Natuurlijk hoopt iedereen het niet mee te maken. Helaas lijkt scheiden steeds normaler te worden. Tijdens deze emotionele periode is het moeilijk om dingen op een rijtje te hebben. Daarom willen wij in deze blog een aantal tips geven om de scheiding iets meer georganiseerd voor je te maken. Daarnaast willen we natuurlijk met deze blog jou sterkte wensen in deze moeilijke periode.

Tip 1: Doe het rustig aan en laat je niet leiden door snelheid

Logisch, je wil er snel vanaf zijn. Maar een scheiding kost nou eenmaal veel informatie, tijd en zaken die je uit moet zaken. Daarom kan je dit beter gepland en met de juiste motivatie doen. Het is beter dat de scheiding zo goed mogelijk afloopt dan dat het zo snel mogelijk klaar is, maar dat er nog achteraf nog allemaal gegevens missen waardoor het nog langer duurt.

Tip 2: Schakel hulp in

Een mediator is bijvoorbeeld een goede keuze om in te schakelen als het gaat om professionele hulp tijdens de scheiding. Met de mediator is het mogelijk gesprekken te voeren samen met jouw partner, afspraken maken en alle nodige informatie goed op een rijtje te krijgen. Ga je scheiden en woon je in de buurt van Ede? Dan kan je bijvoorbeeld kijken naar hulp bij scheiden ede.

Tip 3: Probeer aan de lange termijn te denken

Het kan snel gebeuren dat er door de emoties snelle afspraken worden gemaakt waar je misschien achteraf niet achter staat. Daarom is het belangrijk om dit soort afspraken te voorkomen. Zorg dat je altijd aan de lange termijn denkt en kijkt naar de toekomst en wat daarin het best is voor jou

Tip 4: Kijk voor meer informatie

Ga langs een mediator. Deze geeft jou al veel informatie over het gene wat jij op dat moment nodig hebt. Kijk bij mediation ede als je rondom Ede woont. Of ga google op Circles Mediation.