Scheiden is de finale stap voor een huwelijks relatie hierbij worden alle eerder afspraken en tegemoetkomingen beëindigd en dit kan een zeer heftig en emotionele periode zijn in je leven. Juist op deze periode achter je te zetten moet je stappen ondernemen om het scheidingsproces aan te gaan hierbij komen wel enkele aandachtspunten die geadresseerd moeten worden indien dit een soepel proces moet zijn. In het begin, zal je naar het gemeentehuis moeten gaan en gezamenlijk een formeel aanvraag doen voor het beëindigen van je huwlijkrelatie. Scheiding regelen wordt verder gedaan via instanties die hier veel kennis en inzicht over hebben. 

De mediators rol tijdens het scheiden

Met een Mediator scheiden doe je omdat je iemand wil inschakelen omdat hij/zij het fijne kan uitleggen van hoe het scheidingsproces eruit gaat zien welke stappen ondernomen moeten worden en verder wat een totale overzicht kan zijn van hoe gedeelde goederen worden opgedeeld worden en over kwesties zoals: voogdijschap. Voor het laatste voorbeeld wordt meestal een advocaat ingehuurd dit is toch afgeraden omdat wanneer het komt op een Scheiding regelen zal het toch soepeler, vriendelijker, en milder in onredelijkheid zijn, mits je via een Mediator gaat scheiden.

Een vriendelijke derde tussen de twee

Het zal niet iets  onverwachts zijn dat een derde zich mengt in het beëindigen van uw huwelijk, denk hierbij je familie of vrienden die je achter je staan, maar jammer genoeg wel partijdig kunnen zijn. Mediator scheiden wordt gedaan met het principe van een onpartijdige derde die een ieders interesse naar voren trekt in plaats van slechts een van beide partijen. Scheiding regelen wordt hierdoor makkelijker maar ook zelfs goedkoper omdat de kosten worden gedeeld onder beide partijen. Verder is er ook sprake van een onmisbaar graad van transparantie wanneer het komt op de services inschakelen, specifiek met een Mediator scheiden.